Abt. Lebensmitteltechnologie

Keppler, J.K., Steffen-Heins, A., Schwarz, K. (2017): Influencing the physico-chemical properties and functionality of beta-lactoglobulin by chemical protein modification. 10th North Germany Biophysics Meeting, Borstel (Oral)

Keppler J.K., Martin D., Garamus V. M., Schwarz K. (2015): Binding of (-)-epigallocatechin gallate to different genetic variants of dimeric whey protein beta-lactoglobulin. 6th International Symposium on Delivery of Functionality in Complex Food Systems. Physically-Inspired Approaches from the Nanoscale to the Microscale, Paris, Frankreich (Oral).

Keppler, J.K., Serfert, Y., Schrader, K., Lamprecht, C., Selhuber-Unkel, C., Drusch, S., Schwarz, K. (2014): Stabilisierung von Emulsionen mit Molkenprotein-Fibrillen. GDL Kongress 2014, Frankfurt/Rodgau (oral)

Keppler, J.K., Koudelka, T., Palani, K., Stuhldreier, M.C., Tholey, A., Temps, F., Schwarz, K. (2014): Covalent interactions of whey protein ß-Lactoglobulin with small hydrophobic ligands – possible functionalities. Food Structure and Functionality Forum Symposium 2014, Amsterdam (oral)

Keppler J.K., Serfert, Y., Drusch, S., Schwarz, K. (2014): Natural and ligand-modified ß-Lactoglobulin fibrils for functional emulsions. Kiel Food Science Symposium 2014 (oral)

Frenzel, M., Krolak, E., Kämpfer, S., Steffen-Heins, A. (2013): Whey protein coated liposomes as carrier for lipophilic nutraceuticals – development of a fortified dairy drink, Dairy Conference 2013, Hohenheim

Demetrowitsch, T., Schwarz, K. (2013): "Moderne Analysetechniken - mehr Daten, mehr Informationen", Hochschultagung 2013, CAU Kiel

Frenzel, M., Steffen-Heins, A. (2013): „Coated Liposomes“ als Träger für bioaktive Substanzen, Hochschultagung 2013 CAU Kiel

Keppler J., Schwarz K. (2013): Funktionalisierung von Lebensmitteln durch Molkenproteinbasierte Nanotransporter. 6. Symposium Funktionelle Lebensmittel CAU Kiel (4.-5.6. 2013)

Keppler J., Schwarz K. (2013): Covalent and non-covalent ligand binding to whey protein ß-lactoglobulin. Dairy Conference 2013, Hohenheim (16.-17.9 2013)

Schulze, B., Schwarz, K. (2012): Trocknung von vakuumimprägnierten Apfelscheiben mittels Mikrowellenvakuumtrocknung als funktionelles Modellebensmittel. GDL – Kongress Lebensmitteltechnologie 27. – 29. September 2012, Technische Universität Dresden

Keppler J., Schwarz K. (2012): Nanotransporter aus Milchprotein. 62. öffentliche Hochschultagung der Agrar- und Ernährungswissenschaftlichen Fakultät der Christian-Albrechts-Universität Kiel, Kiel (Februar 2012)