Abt. Lebensmitteltechnologie

Shtay, Rasha (2017): Preparation of solid lipid nanoparticles from Cocoa butter: Characterization and applications in food sector.

Wilde, Sandra Catharina (2015): ß-Lactoglobulin as nanotransporter for bioactive compounds of garlic (Allium sativum L.)

Frenzel, Monika (2013): Physicochemical and pharmacokinetic study of whey protein coated liposomes as delivery system for bioactive compounds in food applications. ISBN: 978-3-86247-481-3

Demetrowitsch, Tobias J. (2013): Method development and validation for human metabolomic experiments by LC/QToF-MS. ISBN 978-3-86247-481-3

Krudopp, Heimke (2013): Free Lipid Radicals and Nitoxide RAdicals in Dispersed Systems Studied by EPR Spectrocopy.

Keppler, Julia K. (2013): ß-Lactoglobulin as nanotransporter for hydrophobic compounds. ISBN 978-3-86247-421-9 (2014)

Schulze, Beate (2011): Enhancement of quercetin content and its bioavailability in food by vacuum impregnation and microwave vacuum drying. ISBN 978-3-86247-254-3 (2012)

Berg, Sonja (2011): Stabilization of bioactive anthocyanins by isolation of intact protoplasts from blueberry epidermis and modulating their in vitro release by microencapsulation and coating. ISBN 978-3-86247-184-3 (2011)

Bauer, Jonas L. (2011): Investigation of agro-industrial by products (corn fiber and wheat bran) as natural source for antioxidant substances. ISBN 978-3-86247-296-3 (2012)

Schacht, Karolin (2010): Einfluss der Fütterung von Atlantischem Farmlachs (Salmo salar L.) in unterschiedlicher Zubereitung auf die sensorische Wahrnehmung durch Experten- und Konsumentenpanel – Anwendung unterschiedlicher sensorischer Methoden und Korrelationen der analytischen und hedonischen Daten.

Oehlke, Kathleen (2009): The Interface as Microenvironment and its Impact on Lipid Oxidation and Antioxidant Activity in Emulsions

Serfert, Yvonne (2009): Auswirkung von Trägermatrix und verfahrenstechnischen Parametern auf Struktur und Stabilität von mikroverkapselten langkettigen mehrfach ungesättigten Fettsäuren

Ohm, Verena Alexa (2007): Konzentrationsabhängige Interaktionen zwischen alpha-Tocopherol und weiteren Antioxidantien in lipidhaltigen Systemen

Harbaum, Britta (2007): Characterization of Free and Cell-Wall-Bound Phenolic Compounds in Chinese Brassica Vegetables

Thiyam, Usha (2005): Antioxidative compounds of rapeseed oil by-products for stabilization of rapeseed bulk oil and emulsions

Randel, Gabriele (2005): Einfluss von Inhaltsstoffen aus Rosmarinus officinalis auf die Bildung von heterozyklischen Aminen und deren matrixabhängige Thermostabilität.

Heins, Anja (2005): Localisation and Activity of Antioxidants in Dispersed Systems Characterised by NMR and ESR Spectroscopy.

Hubbermann, Eva Maria (2005): Functional properties of anthocyanin concentrates and the influence of physicochemical parameters and food additives on the color and stability of isolated anthocyanins in food matrices (2004);

Müller, Maren (2004): Formation of antioxidants and essential oil in sage and rosemary grown under Mediterranean and Cenral European climate

Stöckmann, Heiko (2000): Untersuchungen zum Einfluß des Verteilungs- und Solubilisierungsverhaltens auf die Aktivität von Wirkstoffen in dispersen Systemen am Beispiel von Antioxidantien in O/W- Emulsionen.(Universität Hannover, Fachbereich Chemie)